Nostalgicii rusi il vor pe Lenin mascota Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci

Colaborator: Aurel Draghici

Duminica, 06 Martie 2011, ora 15:25

1577 citiri

Comunistii din imensul stat intins pe doua continente insista tot mai mult ca imaginea lui Vladimir Ilici Lenin sa devina mascota oficiala a Olimpiadei albe din 2014, competitie gazduita de orasul statiune Soci, situat intre tarmul Marii Negre si poalele muntilor Caucaz.

Conform editiei tiparite a cotidianului The Moscow News, organizatia Partidului Comunist din Regiunea Leningrad bate moneda si pe faptul ca fostul lider rosu al imperiului sovietic a dat numele celui mai mare stadion din Rusia, cel pe care s-au desfasurat principalele intreceri ale Olimpiadei de vara 1980 de la Moscova.

Oficialii JO de la Soci exclud fara nici o rezerva un asemenea scenariu aberant, deja prin vot national public alegandu-se cele trei talismane ale marii competitii de iarna din 2014, e vorba de leopard (animalul favorit al premierului Putin), ursul alb si iepurele. De altfel, insusi presedintele Comisiei de Coordonare a CIO, francezul Jean Claude Killy, s-a aratat incantat de aceasta ''triada'' exclusiv mamifera.

Olimpiada alba de la Soci este prima de iarna gazduita de Rusia si cea de-a doua de cand organizeaza JO.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu