Nouriel Roubini ataca Bitcoin: Este o schema Ponzi! Un paravan pentru activitati ilegale

Autor: George Titus Albulescu

Marti, 11 Martie 2014, ora 19:07

4591 citiri

Foto: infiniteunknown

Cunoscutul economist american Nouriel Roubini face lumina in ceea ce priveste moneda virtuala Bitcoin. El ataca in termeni foarte duri moneda Bitcoin, spunand despre aceasta ca este doar o "schema Ponzi" si o afacere proasta.

Bitcoin, o moneda virtuala nereglementata a facut furori in ultimul an, cand a atins valoarea de 1.000 de dolari, in luna noiembrie 2013, potrivit CNBC.

"Bitcoin nu este o moneda. Este o schema Ponzi si un paravan pentru activitati ilegale sau criminale. Si nu este sigura, deoarece a fost tinta unor atacuri informatice", a spus Roubini.

"Bitcoin nu este o unitate de cont, o moneda, un mijloc de plata. Nu exista bunuri si servicii care sa aibe preturi in acest curs si nici nu vor exista", a declarat economistul.

In ultima vreme, interesul investitorilor pentru Bitcoin a scazut foarte mult datorita masurilor luate de China care a restrictionat folosirea monedei virtuale si a prabusirii bursei Mt. Gox, o platforma virtuala de tranzactionale a acesteia.

"Fanii Bitcoin sunt ca si cei ai aurului, fanatici care vorbesc despre Bitcoin ca despre ceva religios. Ca si fanii aurului, ei au opinii paranoice si conspirative despre dolar", a apreciat Roubini, intr-un mesaj pe Twitter.

Moneda Bitcoin are cativa adepti, precum miliardarul Richard Branson sau fratii Winklevoss, dar ea a fost criticata pentru faptul ca ar facilita tranzactii ilegale sau spalare de bani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (7)