Sarkozy le-a scris tarilor NATO despre pozitia Parisului fata de Afganistan

Vineri, 07 Martie 2008, ora 08:05

996 citiri

Presedintele francez Nicolas Sarkozy le-a scris omologilor sai din NATO o scrisoare in care a prezentat pozitia Parisului fata de Afganistan, a anuntat joi un inalt responsabil american, citat de AFP.

"Sarkozy a trimis o scrisoare in care a prezentat urmatoarele puncte: angajamentul pe termenul lung, o abordare globala, necesitatea de a plasa afgani in functiile de comanda si importanta relatiilor dintre Afganistan si Pakistan", a declarat el pentru presa, sub acoperirea anonimatului.

"Cred ca aceste aspecte se vor reflecta" in documentele pe care le vor adopta liderii aliati la summitul organizat in perioada 2-4 aprilie, la Bucuresti, a adaugat responsabilul american.

"Lucram la o declaratie pentru a explica opiniei publice (din fiecare tara in parte - n.red.) motivul, perioada si modul prezentei noastre in Afganistan", a amintit el.

Secretarul de stat american Condoleeza Rice a participat joi, la Bruxelles, la o reuniune cu omologii sai din NATO, in cursul careia a fost abordat un "plan strategico-militar" pentru Afganistan, care urmeaza sa fie supus atentiei sefilor de stat si de guvern pentru a putea fi aprobat la summitul de la Bucuresti.

"Este vorba despre a reafirma de ce NATO a decis sa ne aparam securitatea si valorile in Afganistan", a explicat reponsabilul american.

Scrisoarea a lui Sarkozy a fost primita la Washington "vinerea trecuta", potrivit oficialului american.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu