Președintele Iohannis a semnat decretul prin care îl desemnează pe Nicolae Ciucă ministru interimar al Apărării

Autor: Iulian Birzoi

Marti, 25 Octombrie 2022, ora 09:13

1708 citiri

Actualul premier Nicolae Ciucă a mai fost în trecut ministru al Apărării FOTO Facebook / Guvernul României

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act marți, 25 octombrie, de demisia lui Vasile Dîncu de la conducerea Ministerului Apărării și a semnat decretul privind desemnarea premierului Ciucă ministru interimar.

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, ambele decrete urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a anunţat luni că şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru al apărării naţionale. El a precizat că l-a informat pe premierul Nicolae Ciucă despre decizia pe care a luat-o. Acesta a invocat „imposibilitatea colaborării” cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a mulţumit prim-ministrului pentru colaborare.

Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a precizat, luni seară, întrebat dacă ar putea ca social-democraţii să lase PNL portofoliul Apărare, că nu a existat o astfel de discuţie. ”Nu ne interesează subiectele acestea de schimburi, de troc, ci ne interesează stabilitatea guvernării”, a afirmat Oprea. El a adăugat că va fi o şedinţă a coaliţiei, marţi, şi ulterior un Consiliu Politic Naţional al PSD pentru nominalizarea unui alt ministru al Apărării.

Numele vehiculate pentru preluarea postului erau Mihai Tudose şi Angel Tâlvăr.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)