Una din patru companii vrea sa faca disponibilizari in 2010

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 20:45

1269 citiri

Aproximativ un sfert dintre companiile romanesti din categoria IMM-uri intentioneaza sa faca disponibilizari in 2010, arata un sondaj realizat de Uniunea Nationala a Patronatului Roman.

Daca 26% dintre companiile participante la sondaj vor face restructurari de personal, o treime dintre firme sustin ca au intarzieri la plata obligatiilor catre bugetul de stat, iar 16% au deja restante la banci, informeaza Capital.

Mai mult, 42% dintre manageri sustin ca principalul motiv al accentuarii crizei economice il reprezinta instabilitatea politica.

In jur de 55% dintre companii intetnioneaza sa majoreze preturile, 39% sustin ca vor reduce salariile, iar 4% luand in calcul inclusiv intrarea in zona economiei subterane, din cauza posibilei majorari a TVA-ului si CAS-ului.

Printre solutiile de iesire din criza, 35% dintre companii sustin ca stabilitatea politica este un factor important, alte 29% apreciind ca diminuarea fiscalitatii e o solutie, iar un sfert vad in sprijinul statului solutia salvatoare.

La sondajul realizat in perioada 19-23 octombrie au raspuns 2.000 de manageri de IMM-uri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)