Scuza gasita de britanici dupa infrangerea usturatoare de la Eurovision. Reactia Guvernului Marii Britanii VIDEO

Autor: Teodor Serban

Marti, 25 Mai 2021, ora 00:30

4646 citiri

James Newman a reprezentat Marea Britanie la Eurovision. FOTO Captura video

Dupa infrangerea usturatoare suferita de Marea Britanie la Eurovision 2021, Guvernul de la Londra a refuzat luni sa dea vina pe Brexit si a considerat ca procesul national de selectie a candidatilor inscrisi la acest concurs muzical ar trebui sa fie revizuit, informeaza AFP.

Sambata, cantaretul englez James Newman, care a reprezentat Marea Britanie, a incheiat pe ultimul loc competitia desfasurata in orasul olandez Rotterdam. Cantecul lui, "Enbers", este singurul titlu din concurs care nu a primit niciun punct, fapt care nu i s-a mai intamplat decat o singura data acestei tari, in 2003.

Intrebata de jurnalisti in legatura cu motivele aflate in spatele acestei lipse de iubire a europenilor fata de concurentul britanic, ministrul pentru Comert International din Guvernul Marii Britanii, Liz Truss, a declarat ca nu crede ca "ar fi vorba despre o respingere" sau despre un fel de razbunare "post-Brexit", la cateva luni dupa iesirea Marii Britanii din uniunea vamala europeana si din piata unica europeana.

"Cred ca exista o problema fundamentala in ceea ce priveste modul in care noi ne alegem cantecele si cantaretii pentru concursul muzical Eurovision", a declarat ea pentru postul LBC.

Liz Truss a mai spus ca tara ei "are nevoie de mai multa competitie pentru a gasi concurentul potrivit", in contextul in care Marea Britanie a terminat tot pe ultimul loc si la editia din 2019 a concursului Eurovision.

Viitorii concurenti britanici "ar trebui sa fie mai mult testati de catre public", a adaugat ea, evocand posibilitatea organizarii unor concursuri muzicale, care ar putea fi gazduite de LBC.

Grupul italian Maneskin, care a obtinut sambata seara primul loc la concursul Eurovision, a devenit cunoscut dupa ce a participat la editia din 2017 a emisiunii-concurs "X-Factor".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (1)