Patronul Mobexpert: Urmeaza o stabilizare in saracie

Duminica, 25 Decembrie 2011, ora 20:58

6709 citiri

Foto: Fin.ro

Proprietarul Mobexpert, Dan Sucu, considera ca situatia financiara precara a romanilor este principalul motiv pentru care piata imobiliara a scazut in 2011.

"Aud reprezentantii Guvernului Romaniei vorbind despre o stabilizare a economiei, dar este o stabilizare in saracie, o stabilizare care nu ofera niciun viitor pentru forta de munca activa", a declarat Sucu pentru Capital.

El a mentionat ca daca veniturile populatiei nu cresc si daca piata imobiliara ramane la nivelul actual, aceasta nu poate inregistra o crestere.

In plus, decizia Guvernului de a mari TVA-ul a produs un soc in randul comerciantilor si ca va dyra mult timp pana efectul acesteia se va atenua.

Pentru anul 2011, Sucu a estimat o scadere de 12% in sectorul imobiliar, iar pentru urmatorii doi ani, el preconizeaza un usor avans.

In ceea ce priveste Mobexpert, Dan Sucu spune ca 2011 a insemnat o crestere de aproape 3%.

"In industria noastra, decizia finala este la client. Orice fabricant, inclusiv fabricile din grupul Mobexpert, trebuie sa inteleaga si sa se adapteze la aceasta realitate", a explicat Dan Sucu.

Aproximativ doua treimi din mobilierul din magazinele Mobexpert este produs in Romania, iar 18% din produse sunt exportate in Europa.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)