Premierul Tudose sustine ca nu pregateste o noua taxa pentru banci

Joi, 31 August 2017, ora 16:51

2346 citiri

Foto: Guvernul Romaniei

Dupa ce senatorul PNL Florin Citu a afirmat ca Guvernul pregateste o taxa de 0,5% pe active pentru banci si companii de asigurari, premierul a negat acest lucru.

Mihai Tudose a fost intrebat de Bloomberg daca intentioneaza sa ia o astfel de masura, care ar aduce venituri considerabile la bugetul de stat.

"Nu, deloc!", a fost raspunsul prim-ministrului, scrie Romania Libera.

Miercuri, Florin Citu a explicat ca motivul acestei noi taxe este acela ca Guvernul nu mai are bani la buget.

"Problema cea mai mare pentru acest guvern o reprezinta executia bugetara, lipsa banilor la buget. Si atunci incepe o campanie de demonizare a unui sector - bancar, asigurari, pensii - iar dupa ce ai pregatit, vii cu o taxa, pe care societatea o accepta, pentru ca ei sunt cei rai.

O sa vina o taxa pe cifra de afaceri, pentru intreg sistemul financiar bancar, din ce am inteles in jur de 0,5%, aplicata pe activele financiar-bancare. Credeam ca va fi o taxa pe tranzactiile bancare, dar se pare ca va fi o taxa pe active", a spus senatorul PNL, vicepresedinte al Comisiei de Buget-Finante, intr-un interviu pentru Ziarul Financiar.

De asemenea, acesta a spus ca "este clar ca aceasta taxa (pe active - n.red.) va fi platita de noi toti".

Amintim ca premierul Mihai Tudose a continuat, marti seara, atacul la adresa bancilor. El a spus ca a avut o experienta neplacuta cu acestea si ca refuza ca salariul sa-i fie pus pe card, pentru ca banca sa nu beneficieze de comision la fiecare retragere.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)