Transportatori de lemne, "vanati" din elicopter. Dupa trei zile de controale s-au dat doua amenzi si s-au confiscat 127 de metri cubi de lemn

Autor: Alina Toma

Joi, 01 Aprilie 2021, ora 09:09

4024 citiri

Camioanele care transporta lemn au fost urmarite din elicopter FOTO MAI

Echipe mixte formate din politisti, jandarmi si inspectori ai Garzii Forestiere au partipat la "Scutul Padurii", o actiune de combatere a furtului de lemn din judetul Caras-Severin. Pentru urmarirea transportatorilor de lemn a fost folosit si un elicopter MAI.

"In perioada 29 - 31.03.2021, au fost verificate peste 427.992 hectare de fond forestier, in vederea identificarii zonelor in care se exploateaza material lemnos. Cu aceasta ocazie a fost verificata si activitatea unui operator economic de profil din zona Otelu Rosu, ce detinea doua depozite de material lemnos, constatandu-se ca ar fi expediat peste 120 de metri cubi de material lemnos de diverse specii, fara documente legale", a transmis MAI.

In cele trei zile, pentru neregulile constatate au fost aplicate doua amenzi in valoare de 15.000 lei si s-a dispus masura complementara a confiscarii unui volum total de 127,83 mc. material lemnos, de diverse specii si sortimente, in valoare de 16.693,59 lei.

"Actiunile de prevenire si combatere a ilegalitatilor silvice continua si in perioada urmatoare", a mai anuntat MAI.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)