Judecătorii din Câmpina au amânat de șapte ori să dea sentința în cazul medicilor care au lăsat să moară un copil născut prematur

Autor: Diana Frincu

Joi, 13 Aprilie 2023, ora 14:24

3392 citiri

Cei doi medici de la Spitalul Câmpina, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu FOTO Facebook

Judecătorii din Câmpina au amânat de șapte ori să dea sentința în dosarul medicilor din Spitalul Municipal Câmpina (SMC) acuzați că au lăsat să moară fără asistență medicală un copil născut prematur.

Instanța a rămas în pronunțare încă din 27 februarie, dar de atunci a amânat în mod repetat să dea sentința în cazul celor doi doctori.

Noul termen anunțat pentru o eventuală pronunțare în cauză a fost stabilit pe 26 aprilie.

Cristinel Tironică Onu, ginecolog, şi Simona Nicoleta Brânzea, pediatru, au fost deferiți justiției pentru abuz în serviciu, urmând să afle verdictul instanței, miercuri, 29 martie 2023.

Un caz similar a fost descoperit în toamna anului trecut la maternitatea Polizu din Capitală, unde autoritățile îl cercetează pe medicul Florian Robe. Acest medic este acuzat că ar fi lăsat copiii născuți prematur ”să moară sau îi omora chiar el pentru a nu mai ocupa un loc în incubator”, arată avocatul Adrian Cuculiș.

Spre deosebire de cazul de la Câmpina, medicului de la maternitatea Polizu i se aduc acuzații mult mai grave, Parchetul București făcând cercetări pentru tentativă de omor calificat prin cruzimi, nu doar de abuz în serviciu, așa cum sunt acuzațiile în dosarul doctorilor Brânzea și Onu Tironică.

Cristinel Tironică Onu, ginecolog, şi Simona Nicoleta Brânzea, pediatru, au fost reclamați că au lăsat să moară un copil născut prematur, la 24 de săptămâni, fără să-i acorde îngrijiri medicale.

Copilul, un băiețel, s-a născut în noaptea de 29 septembrie 2018, în jurul orelor trei dimineaţa, şi a supraveţuit până a doua zi seara, în jurul orelor 20.00. Mamei i s-a spus că a născut un copil mort și chiar i s-a cerut acordul pentru incinerarea copilului, fără ca femeia să fie informată că în realitate bebelușul ei trăiește.

Medicii de gardă în acea noapte, Onu și Brânzea, nu au intervenit pentru a-i acorda copilului asistență medicală, chiar și în condițiile în care bebelușul cântărea 500 de grame cu slabe șanse să supraviețuiască.

Acesta a fost pus într-un sac, iar unei asistente i s-a cerut să-l ducă la morga spitalului.

Femeia a refuzat să respecte ordinul superiorilor când a văzut că bebelușul dă semne de viață.

A lăsat sacul pe un pat din salon și l-a acoperit cu un scutec.

Totul a fost descoperit la schimbarea de gardă, când cealaltă echipă de medici a intrat la program. Bebelușul care încă prezenta semne vitale a fost preluat și dus într-un incubator, dar a mai supraviețuit doar câteva ore.

Conducerea spitalului a decis atunci să facă plângere penală, iar pe numele medicilor Cristinel Tironică Onu și Simona Nicoleta Brânzea a fost deschis dosar penal pentru abuz în serviciu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)