Miliardarul rus Lebedev, la un pas de achizitia ziarului The Independent

Autor: Alexandru Toreanik

Marti, 23 Februarie 2010, ora 11:50

972 citiri

Foto: AFP

Alexander Lebedev, miliardarul rus care urmeaza sa cumpere ziarul britanic The Independent, a avut o intalnire cu premierul Gordon Brown inainte sa incheie tranzactia.

Termenul limita pentru incheierea intelegerii prin care acesta va deveni proprietarul The Independent si a editiei de duminica este vineri, data fiind amanata cu o saptamana, potrivit The Guardian.

Reprezentantii grupului Independent News&Media vor sa incheie tranzactia inainte de prezentarea rezultatelor fiscale, la 24 martie, pentru a-i multumi pe actionarii care au devenit detinatori de bonduri in urma unui plan de restructurare. Ei au ramas astfel cu 46% din companie pentru a putea sa plateasca o datorie de 173 de milioane de lire sterline.

Jurnalistii de la Independent au acceptat si ei o scadere a salariilor pentru a face posibila o intelegere cat mai rapida cu miliardarul rus.

Planurile pe care Lebedev le are cu The Independent nu sunt cunoscute, dar in ziarul London Evening Standard pe care l-a cumparat anul trecut a investit 30 de milioane de lire.

Averea lui Alexander Lebedev era estimata inainte de declansarea crizei la 3,1 miliarde de dolari. In Topul 100 al miliardarilor rusi, Forbes l-a plasat pe locul 39.

Fost spion KGB, Lebedev a fost deputat in Duma de Stat si detine 30% din compania aeriana de stat a Rusiei Aeroflot. Impreuna cu fostul presedinte Mihai Gorbaciov, are si 49% din ziarul rus de opozitie Novaia Gazeta, la care scria si Anna Politkovskaya, jurnalista asasinata in 2006.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu