Antena 3 pierde definitiv al doilea proces cu un procuror denigrat in direct

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 18:21

13339 citiri

Foto: site Antena3

Procurorul Oana Schmidt Haineala, fost sef al CSM, a castigat definitiv procesul cu Antena3 urmand sa primeasca 10.000 de euro drept despagubiri pentru daunele morale produse.

Fosta sefa a CSM i-a mai dat in judecata, alaturi de Antena3, pe jurnalistul Andi Topala si societatile Sursa Zilei si Jurindex Media, insa instanta a decis ca banii sa fie dati doar de Antena3, informeaza Pagina de Media.

Oana Schmidt Haineala a castigat procesul pe fond, in aprilie 2015, insa decizia Judecatoriei Sectorului 1 a fost atacata de ambele parti. Tribunalul Bucuresti a respins ambele apeluri miercuri, informeaza sursa citata.

Fosta sefa a CSM a apelat la judecatori dupa ce postul de stiri Antena3 a difuzat mai multe emisiuni in care se facea referire la informatii neadevarate despre persoana ei, informatii preluate de la celelalte surse date in judecata.

Instanta a stabilit ca Antena 3 "nu a realizat o preluare corecta a stirilor publicate de ceilalti parati", ci "le-a difuzat catre opinia publica in mod tendentios, cu rea credinta, creand o imagine defavorabila reclamantei", dupa cum se arata in motivarea citata de Pagina de Media.

Judecatorii au mai stabilit ca Antena3 a reinterpretat informatiile "inducand opiniei publice cu un nivel mediu de educatie ideea ca persoana care conduce CSM este corupta".

Pentru aceeasi serie de emisiuni, Antena 3 a primit si o amenda impresionanta, de 20.000 de lei.

Este pentru a doua oara cand Oana Schmidt Haineala castiga un proces cu Antena3. In aprilie 2014, instanta a decis sa primeasca de la postul de televiziune citat despagubiri tot de 10.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (10)