Invenție genială a cercetătorilor americani: Primul material care ”gândește” VIDEO

Autor: George Titus Albulescu

Vineri, 26 August 2022, ora 02:22

9292 citiri

S-a inventat un nou material care ”gândește” FOTO: Penn State University

Oamenii de știință de la Universitatea Pennsylvania din Statele Unite au demonstrat încă o dată că geniul uman nu are limite, publicând o lucrare în prestigiopasa revistă Nature, în care au anunțat inventarea primului material capabil ”să gândească”.

Experții au anunțat că este ”primul exemplu de material de inginerie, care poate simți, gândi și acționa simultan asupra stresului mecanic fără a necesita circuite suplimentare pentru a procesa astfel de semnale”, potrivit Independent.

Tehnologia se bazează pe circuite integrate, care conțin semiconductori de siliciu, pentru a procesa informațiile într-un mod similar cu rolul jucat de creier în corpul uman.

Un virus s-a reîntors după un deceniu: S-a răspândit la Londra, Ierusalim și New York. Șansele să ajungă în România VIDEO

Echipa de cercetare de la Universitatea Pennylvania, Statele Unite, ce a publicat analiza pe 24 august 2022, a descoperit că circuitele integrate capabile să îndeplinească sarcini de calcul ar putea fi realizate folosind ”aproape orice material” din jurul nostru.

”Materialul nou creat polimeric acționează ca un creier ce poate primi șiruri digitale de informații, care apoi sunt procesate, rezultând noi secvențe de informații digitale ce pot controla reacțiile”, a spus Ryan Harne, profesor de inginerie mecanică la Univesritatea Pennsylvania.

Un eveniment major de gradul 7 va schimba lumea: Omenirea este ”îngrozitor” de nepregătită VIDEO

Materialul funcționează folosind circuite reconfigurabile care pot primi stimuli externi și îi pot traduce în informații electrice, care pot fi apoi procesate pentru a crea semnale de ieșire.

Echipa a demonstrat capacitățile noului material punându-l să efectueze calcule aritmetice complexe, dar poate fi folosit și pentru a detecta frecvențele radio. El poate fi utilizat chiar și în materiale bio-hibride care pot identifica, izola și neutraliza agenții patogeni din aer.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)