Lavrov, dat de gol de purtătoarea sa de cuvânt. Zaharova recunoaște că Rusia a mințit Turcia privind atacul de la Odesa

Autor: Teodor Serban

Duminica, 24 Iulie 2022, ora 14:04

15815 citiri

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe FOTO Twitter

După declarația oficialilor armatei ruse despre „neimplicarea în atacul cu rachete de la Odesa”, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a făcut o declarație sâmbătă, 24 iulie, în care a spus că atacul a avut loc.

Mai mult, departamentul lui Lavrov a recunoscut de fapt că au înșelat autoritățile turce după bombardarea portului Odesa.

Agențiile de presă notează că ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a făcut o declarație sâmbătă, potrivit căreia Moscova a asigurat Ankara că nu are nimic de-a face cu bombardarea Odessei.

„Rușii ne-au spus că nu au absolut nimic de-a face cu acest atac”, a spus el.

În același timp, Zakharova susține că Odesa a fost bombardată: rachetele Kalibr ar fi distrus infrastructura militară a portului.

„Rachetele Kalibr au distrus infrastructura militară în portul Odesa, cu o lovitură de înaltă precizie”, a scris Maria Zaharova pe contul său Telegram, ca răspuns la o declaraţie a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în care spunea că aceste lovituri au distrus posibilitatea unui dialog sau un acord cu Moscova.

Potrivit experților, nivelul de gestionare a conflictelor din partea Moscovei continuă să scadă. Atacurile fără discernământ cu rachete asupra infrastructurii Ucrainei și încercările de propagandă de a le justifica sunt din ce în ce mai jalnice.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (20)