Marcel Ciolacu dupa intalnirea cu Arafat: "PSD este hotarat in continuare sa nu voteze prelungirea starii de urgenta"

Autor: N.G.

Miercuri, 10 Iunie 2020, ora 15:53

5145 citiri

Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat dupa intalnirea cu secretarul de stat Raed Arafat, ca parlamentarii partidului sunt, in continuare, impotriva prelungirii starii de urgenta. Ciolacu a spus, intr-un interviu la Digi24, ca poate va fi gasita o alta forma legislativa, pentru a nu fi lasat un vid legislativ.

Seful interimar al PSD este de parere ca ar putea fi mentinuta starea de alerta in localitatile in care sunt focare de coronavirus. De asemenea, Ciolacu a precizat ca PSD este de acord cu purtarea mastii in spatii inchise si distantarea fizica de 1,5 metri, dar ca spitalele trebuie deschise bolnavilor cronici.

"Am avut o rugaminte la domnul ministru azi dimineata sa avem o intalnire, colegii mei medici in primul rand si alti lideri politici din Parlament: Dan Barna, Victor Ponta, liderul grupului UDMR. Am avut multe semne de intrebare. La unele ne-a raspuns dl ministru, la altele nu avea mandat din partea Guvernului", a spus Ciolacu despre discutia cu Raed Arafat. Liderul PSD a afirmat ca a vrut sa auda o parere de specialist de la Raed Arafat, care i-ar fi "confirmat foarte clar ca practica de achizitii directe va fi scoasa".

"Nu consideram ca e nevoie de stare de alerta pe intreg teritoriul Romaniei, tinand cont de aceste exceptii: purtarea mastilor in spatii inchise, distantare de 1,5 metri. Sa fie mentinuta starea de alerta in localitatile cu focare. Toate aceste lucruri se intampla pentru ca nu s-a testat in masa in Romania. S-a dorit sa se arate ca lucrurile sunt sub control. Am transmis ca, daca forma de stare de alerta va fi aceeasi ca acum o luna, sub nicio forma PSD nu va vota. Putem gasi si alte forme legislative, putem veni cu o lege. Nu vom lasa un vid legislativ. Eu nu sunt Ludovic Orban, vom gasi o solutie sa gasim un cadru legislativ sa acopere. Nu vom pune in pericol viata oamenilor. Dar nu vom vota aberatiile cu care vrea sa vina Guvernul sub aceasta masca", a completat Ciolacu.

Acesta a mentionat ca, in mod categoric, va avea o discutie si cu premierul Ludovic Orban, pentru a conveni "o forma astfel incat sa protejam oamenii, dar si economia".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (25)