Marcel Ciolacu: Nu cred ca este o catastrofa ca in Romania, dupa 30 de ani, sa avem si alegeri anticipate

Autor: Teodor Serban

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 12:09

3989 citiri

Marcel Ciolacu a declarat ca PSD nu va sustine niciodata, din umbra, un guvern PNL

Presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Timisoara, ca PSD nu va sustine niciodata un guvern minoritar PNL si ca nu ar fi "o catastrofa" daca, dupa 30 de ani, in Romania s-ar organiza alegeri anticipate.

Liderul social-democratilor a reiterat faptul ca PSD este cel mai mare partid din Romania, care, mai mult, a si castigat alegerile parlamentare din 2020, dar le-a fost luat dreptul de a desemna premierul.

"Ma vedeti, cumva, pe mine, pe Paul Stanescu, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu ca vom sustine vreodata sa ramana doamna Turcan, domnul Citu, intr-un guvern minoritar? Eu va spun ca nu. Cand avem o Romanie normala - asa a promis-o domnul Iohannis - si incalci spiritul Constitutiei si iei dreptul celor care au castigat alegerile de a face propunerea de prim-ministru, trebuie sa-ti asumi si consecintele. Nu cred ca este o catastrofa, pentru prima oara in Romania, dupa 30 de ani, sa avem si alegeri anticipate. Sunt in Bulgaria (anticipate - n.r.). Oricum, PNRR trebuie renegociat, sunt o multime de ordonante de urgenta care trebuie aduse in Parlament si modificate", a afirmat Marcel Ciolacu, intr-o conferinta de presa.

Liderul PSD a mai adaugat ca formatiunea sa nu este angrenata intr-un joc politic care priveste alt partid, referindu-se la PNL.

"Pe noi ne intereseaza soarta romanilor. Nu ne intereseaza nici cine va castiga sefia PNL, pentru ca oricare dintre ei (Ludovic Orban sau Florin Citu - n.r.) castiga, este la fel de daunator pentru Romania si fiecare si-a demonstrat capacitatea administrativa, pentru ca unul dintre ei este premier, iar celalalt a fost premier si vedeti ce se intampla. (...) Nu suntem ipocriti, ne asumam trecutul, importanta este capacitatea noastra de a schimba viitorul, dar nu o putem face singuri decat impreuna cu romanii", a mentionat Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (37)