Marcel Ciolacu, despre declarațiile premierului Nicolae Ciucă: ”Nu am auzit de nicio mărire de taxe”

Autor: Irina Chirtoc

Joi, 06 Octombrie 2022, ora 17:07

2370 citiri

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO captură video

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 6 octombrie, că el nu știe nimic despre vreo majorare a taxelor în 2023, așa cum a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Ciolacu a fost întrebat despre amendamentul privind creșterea impozitelor locale.

”La anul nu se mărește nicio taxă. Prin PNRR ne-am asumat jaloane de modificare, de scoatere a unor excepții, lucru care s-a întâmplat. Nici anul ăsta nu s-a venit cu măriri de taxe. Nu, s-au scos anumite excepții cerute de toate organismele financiare internaționale, lucru corect. Nu am auzit de nicio mărire de taxe.

Știu la ce vă referiți, vă spun clar, asta s-a întâmplat deja, asociațiile municipiilor, reședințe de județ, a orașelor au spus că, neterminându-se digitalizarea, nu se poate aplica acea grilă notarială și atunci s-a luat decizia să se descentralizeze către autoritățile locale. Vorbim de descentralizare, dar, când o facem, dăm înapoi și criticăm”, a spus liderul PSD.

Ciolacu a adăugat că țara noastră are cele mai mici venituri din UE din impozitarea proprietăților, sub 2%, în timp ce media europeană este de 4,6%.

”Există o diferențiere corectă: una e o clădire în mijlocul Bucureștiului, alta e una în mijlocul Hunedoarei. Vorbim de o plajă pe care am lăsat-o. Descentralizând asta către autoritățile locale, poate unele nu vor să facă nicio mărire, dar o diferențiere de zone și de unde există proprietățile trebuie să existe. E un amendament (cel din Senat - n.r.) la care vor veni norme de la Ministerul de Finanțe.

S-a dus comunismul, nu mai putem impozita oamenii la fel pe clădiri aflate în alte localități, în alte județe, de aceea vor veni norme de aplicare la acel amendament. Anumite norme se vor discuta în Coaliție”, a mai afirmat liderul social-democrat, potrivit Digi24.

Cu o zi înainte, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că taxele și impozitele locale se vor mări cu 50% din 2023, precizând că decizia a fost luată în coaliție.

Potrivit ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, amendamentul depus de PSD și PNL la Ordonanţa 16/2022 are în vedere o actualizare a grilei privind impozitul pe proprietate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)