Zgarie nori subteran, in Mexic

Colaborator: Roxana Iorgulescu

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 17:13

9609 citiri

Foto: ANSA

Daca expresia "zgarie nori subteran" vi se pare lipsita de sens, aflati ca arhitectii mexicani au proiectat o constructie menita sa o justifice cu varf si indesat, avansand formula unui astfel de edificiu.

Este vorba despre o cladire gigantica subterana, prevazuta cu 65 de etaje, care ar putea fi amplasata in centrul Capitalei, Ciudad de Mexico, relateaza ANSA.

Constructia, botezata de arhitectii care au proiectat-o "L'Earthscraper", intr-o traducere aproximativa insemnand "Zgarie Pamantul", ar trebui sa patrunda in subteran la o adancime de 304 metri.

Proiectul apartine specialistilor din cadrul grupului Bnkr Arquitetura si propune o cladire cu totul speciala, conceputa sub forma de piramida rasturnata, prevazuta la nivel intern cu spatii corespunzatoare pentru amenajarea unor gradini terasate.

Cladirea a fost proiectata intr-o conceptie originala, cu suprafete enorme din sticla, orientate in adancime si cu punti mobile, care traverseaza piramida la fiecare nivel, asigurand accesul de pe toate laturile, precizeaza sursa.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (15)