Oameni pe care un atac cerebral i-a schimbat radical (Galerie foto)

Colaborator: Marina Rasnoveanu

Duminica, 08 Septembrie 2013, ora 16:00

8516 citiri

Foto: Oddee

Un atac cerebral este, fara doar si poate, o cumpana in viata unui om. Nu de putine ori, cei care si-au revenit s-au confruntat cu transformari uimitoare, de-a dreptul radicale.

Iata 6 povesti despre oameni pe care un atac cerebral i-a schimbat radical, informatii oferite de Oddee.

Nu mai poate fi niciodata trist

Un barbat din Marea Britanie, in varsta de 68 de ani, a suferit un accident vascular cerebral care i-a afectat lobul frontal al creierului, o parte care guverneaza emotiile. Malcom Myatt si-a pierdut abilitatea de a fi trist sau deprimat, dupa cum el insusi marturiseste.

Expertii sustin ca astfel de modificari psihologice, emotionale si comportamentale nu sunt neobisnuite in acest context. Daunele depind de partea creierului care a fost afectata.

Jucatorul de rugby care devine hair stylist si isi schimba orientarea sexuala

Fostul jucator britanic de rugby Chris Birch a suferit un accident vascular cerebral, in urma caruia si-a schimbat atat profesia, cat si orientarea sexuala. Inainte, Birch era heterosexual si pe punctul de a se insura, insa atacul cerebral i-a schimbat viata cu totul.

Barbatul in varsta de 26 de ani a incercat sa isi impresioneze prietenii cu un backflip, insa si-a rupt gatul si a suferit un accident vascular cerebral. Cand s-a trezit, a descoperit ca este atras de barbati. Birch a rupt logodna, si-a dat demisia si s-a recalificat in domeniul hair stylingului.

Britanic care vorbeste doar galeza dupa un accident vascular cerebral

Dupa o leziune a creierului cauzata de un accident vascular grav, Alun Morgan, un britanic in varsta de 81 de ani, si-a uitat limba materna si a inceput sa vorbeasca doar galeza, limba pe care el credea ca nu o cunoaste.

Morgan a crescut in Anglia si a vorbit doar engleza. Doctorii cred ca problema barbatului este data de o afectiune a creierului numita afazie, care provoaca leziuni in partile creierului responsabile cu utilizarea limbii materne.

Desi barbatul credea ca nu invatase niciodata aceasta limba, s-a descoperit ca, in copilarie, Morgan locuise mult timp cu bunica vorbitoare de galeza, iar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial fusese trimis in Tara Galilor alaturi de alti copii pentru a scapa de bombardamentele germane.

Vorbeste cu accente straine

Linda Walker din Newcastle s-a trezit dupa un atac cerebral vorbind cu accent strain. Femeia in varsta de 60 de ani ar putea avea Sindromul Accentului Strain, o afectiune in care pacientii incep sa vorbeasca diferit dupa un accident vascular cerebal. Linda este unul dintre cele 50 de cazuri raportate in ultimii 65 de ani.

Pana acum, Linda a abordat accentul italian, sloven, francez si, mai nou, pe cel jamaican.

A devenit artist digital dupa un atac cerebral

In urma unui accident de masina, Ken Walters din Lancashire, Marea Britanie, a ramas imobilizat in scaunul cu rotile. Cum nu si-a mai putut gasi de munca, a intrat intr-o depresie care a tinut 19 ani.

La un moment dat, insa, barbatul a suferit un accident vascular cerebral, in 2005, in urma caruia s-a ales cu un talent neasteptat, in design digital. Walters a inceput sa dezvolte proiecte de arta digitala, deschizandu-si propria companie de software la varsta de 51 de ani.

A inceput sa simta un al treilea brat imaginar

O femeie din Elvetia a inceput sa simta un al treilea brat "fantoma" dupa ce a suferit un atac cerebral. Drept urmare, medicii i-au facut un RMN. Cand doctorii i-au cerut femeii sa isi miste acest brat fantoma, creierul sau a reactionat ca si cum membrul chiar ar fi existat si putea fi mutat. Cum si cortexul vizual a reactionat, era clar ca femeia vedea intr-adevar acel brat imaginar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)