China anunță o descoperire epocală pe Lună. Nici NASA nu a reușit așa ceva VIDEO

Autor: George Titus Albulescu

Miercuri, 12 Ianuarie 2022, ora 01:32

22355 citiri

Roverul chinez Chang E5 a descoperit apă pe Lună FOTO: Daily Mail

Agenția spațială din China a anunțat o descoperire epocală pe Lună, după ce roverul său denumit Chang E5 a devenit prima sondă din istorie care confirmă existența unui element crucial pentru viață pe suprafața satelitului Pământului. Astfel, s-a găsit apă în rocile solului, după ce s-au analizat mai multe mostre.

Nava fără echipaj Chang E5 a ajuns pe Lună pe 1 decembrie 2020, ca parte a unei misiuni de analizare a rocilor. În urma efectuării unor măsurători științifice, cu ajutorul unor instrumente de la bordul roverului, s-au descoperit dovezi privind existența moleculelor de apă, 120 de părți la un milion în sol, potrivit Daily Mail.

Reflectanța spectrală a rocilor lunare reprezintă un proces în care sunt indicate alcătuirea chimică, inclusiv nivelul de molecule, precum oxigen și hidrogen. Echipa de cercetători din China de la Academia de științe din Beijing a descoperit că în unele tipuri de roci, la o latitudine medie pe Lună, moleculele de apă erau prezente în aproximativ 120 de părți la un milion, iar în altele de 180 de părți/milion.

Un astrofizician britanic surprinde: ”Extratereștrii sunt mai avansați decât pământenii” VIDEO

Acest lucru confirmă descoperirile făcute anterior de NASA, care a folosit telescoapele de pe Pământ, care au realizat măsurători ale rocilor lunare, pentru a găsi dovezi privind existența moleculelor de apă.

Prin această confirmare, se speră că în viitor, astronauții care vor trăi pe Lună, vor putea extrage oxigenul și hidrogenul molecular, pentru a produce apă. Misiunea chineză a fost un proiect comun condus de către Lin Yangting și Lin Honglei de la Institutul de geologie și geofizică al Academiei de științe de la Beijing, China.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

”Această descoperire este în concordanță cu erupțiile vulcanice prelungite din perioada timpurie a Lunii și, de asemenea, oferă un context geologic vital pentru analiza probelor returnate de către roverul Chang E5”, au spus cercetătorii, care au publicat rezultatele studiului în revista Science Advances.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (6)