PNL va ataca la CCR modificarile aduse Legii referendumului

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 17:28

2169 citiri

Foto: Facebook/Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat marti ca parlamentarii liberali vor ataca la Curtea Constitutionala modificarile aduse Legii referendumului, despre care a spus ca are ca singur obiectiv sa reduca pe cat posibil atributiile presedintelui.

"Din neant a aparut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului, care a trecut de Parlament, de Camera Deputatilor, in decurs de doua zile, cred, sau trei zile.

Face parte din categoria proiectelor legislative sustinute de cooperativa vechililor rosii, care urmareste acelasi scop: sa reduca pe cat posibil atributiile presedintelui.

Practic, prin modificarea la Legea referendumului, se prevede ca proiectul de lege de modificare a Constitutiei, prin care se modifica Constitutia, nu isi mai urmeaza parcursul obisnuit si, dupa avizul CCR, Guvernul hotaraste organizarea referendumului", a declarat Ludovic Orban.

"Or, noua ni se pare ca exista chiar o pronuntare a CCR privitoare la organizarea referendumului, care spune ca intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de catre Guvern, ci trebuie stabilit prin lege.

Cred ca orice incercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorala si s-ar putea intoarce impotriva celor care incearca sa confiste politic acest referendum", a mai spus liderul PNL.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Adauga comentariu