Orban: PNL trebuie sa scoata "castanele din foc" in privinta alegerilor din Colegiul 1

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 16:09

2256 citiri

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni ca, in cadrul sedintei BPC, nu s-a discutat despre retragerea candidaturii lui Radu Stroe de la scrutinul partial pentru Colegiul 1, dar ca nu liberalii ar trebui sa scoata "castanele bagate in foc" de altii.

Intrebat daca s-a discutat despre retragerea candidaturii lui Radu Stroe, Orban a raspuns ca nu s-a abordat aceasta pozitie in cadrul BPC.

"Nu, n-am discutat. Nu trebuie sa scoatem noi castanele din foc pe care le-au bagat altii. Ca atare, noi actionam in baza unei legislatii existente, in vigoare. Ne-am mobilizat pentru a asigura locuitorilor din Colegiul 1 o reprezentare cat mai serioasa in Parlamentul Romaniei si avem ca obiectiv castigarea Colegiului 1", a spus Orban.

La randul sau, presedintele Partidului Verde Remus Cernea a comentat, la finalul sedintei BPC, ca "din pacate, PNL dovedeste ca nu respecta principiile liberale, ca nu respecta dreptul de a alege si de a fi ales si ca nu respecta Constitutia".

Cernea a mentionat ca, in aceasta situatie, face un apel catre toti cetatenii din Colegiul 1 sa mearga la vot si sa puna stampila pe ambii candidati, anulandu-si asfel votul "si dand un semnal de protest fata de maniera in care au fost organizate aceste alegeri, cu incalcarea Constitutiei, prin interzicerea candidaturilor partidelor parlamentare si a independentilor".

"Iata ca atitudinea PNL este ca daca avem Constitutia prinsa si legata, atunci trebuie sa o si violam. Aceste alegeri se fac cu violarea Constitutiei Romaniei si impotriva drepturilor cetatenilor acestei tari", a spus Remus Cernea.

La finalul sedintei BPC, Radu Stroe a precizat ca nu renunta la candidatura. De altfel, anterior, intr-o discutie informala avuta cu Remus Cernea, secretarul general al PNL i-a explicat acestuia ca problema candidaturii sale este in primul rand ca o face din partea unui partid, nu ca independent, iar problema neconstitutionalitatii Legii electorale este mai degraba a fi invocata in situatia nepermiterii unui independent sa candideze.

Stroe l-a asigurat insa pe Remus Cernea ca liberalii vor incerca sa modifice Legea in Parlament.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Vezi comentariile (12)