Ludovic Orban: Tariceanu s-a indragostit de Ponta. Partidul lui e format din mercenari ai PSD

Autor: Camelia Badea

Luni, 04 August 2014, ora 08:01

5759 citiri

Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban il ironizeaza pe fostul sau coleg Calin Popescu Tariceanu, care si-a lansat, vineri, un nou partid, spunand ca s-a "indragostit" de Victor Ponta si il va ajuta sa ajunga in turul doi la alegerile prezidentiale din aceasta toamna.

Comentariul a fost facut dupa ce Calin Popescu Tariceanu a declarat ca "PNL a murit", iar Partidul Liberal Reformator este singurul reprezentant al dreptei.

Tariceanu, la congresul noului sau partid: PNL a murit. Noi suntem adevaratul partid de dreapta!

"PNL nu numai ca nu a murit, dar a devenit mai puternic si a reusit sa inglobeze alte doua formatiuni politice de centru-dreapta, practic asigurand unificarea fortelor politice de dreapta din Romania aproape in integralitate.

Domnul Tariceanu s-a 'indragostit' de domnul Ponta, care probabil ca l-a angajat pe post de sofer, pentru ca numai locul asta era liber si, oricum, domnul Ponta fiind copilot avea nevoie de un sofer", a declarat Ludovic Orban pentru Ziare.com, subliniind ca Tariceanu "pentru liberalism nu mai exista din momentul in care a ajuns in postura de angajat al PSD".

Intrebat ce ii caracterizeaza pe fostii sai colegi liberali care l-au urmat pe Tariceanu in Partidul Liberal Reformator (PLR), Ludovic Orban a raspuns ferm: "relatii de afaceri cu statul, dosare penale sau promisiuni de functii guvernamentale".

Totodata, vicepresedintele liberal s-a aratat convins ca PLR "nu va ajunge nicaieri, va ramane la stadiul la care este, de vasal al PSD; sunt mercenari ai PSD si nimic altceva".

Batalia se va da intre ramasitele comunismului si fortele democratice

Pe de alta parte, intrebat cum va privi electoratul aceasta miscare a lui Tariceanu pe scena politica, Ludovic Orban a subliniat ca, "in Romania, lucrurile sunt foarte clare astazi".

"In toamna asta si in anii ce vin se va da o batalie intre Victor Ponta-PSD, mai precis ramasitele comunismului in Romania, si fortele politice democratice de dreapta, care vor dezvoltarea Romaniei, care vor ca Romania sa fie integrata cu adevarat si definitiv in circuitul nord-atlantic", a explicat acesta.

Pe de alta parte, Ludovic Orban s-a aratat convins ca Tariceanu poate "cumpara" politicieni, dar nu poate cumpara voturile alegatorilor.

"Nu stiu ce va face dl Tariceanu, stiu cu siguranta ca scopul formarii acestui partid este de a-l ajuta pe Victor Ponta sa obtina cat mai multe voturi in turul doi, incercand sa induca in eroare electoratul mai neatent de centru-dreapta, astfel incat sa il determine sa voteze in turul doi cu Victor Ponta.

Opinia mea clara este ca, desigur, un parlamentar mai poti sa cumperi - un senator, un deputat - mai poti sa cumperi un consilier judetean, mai poti sa cumperi niste liberali care detin functii in administratie, dar cetateanul roman nu poti sa-l cumperi si nu poti sa il vinzi", a conchis vicepresedintele PNL.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (25)