Blocat in trafic, Orban promite drum expres litoral - Delta Dunarii

Joi, 01 Mai 2008, ora 22:12

2640 citiri

Drumul expres litoral-Delta Dunarii, unde lucrarile de constructie vor fi demarate anul viitor, va fi inclus in bugetul de investitii al Ministerului Transporturilor, transmite corespondentul NewsIn, citandu-l pe ministrul Transporturilor.

Ministrul Ludovic Orban s-a aflat, joi, la Navodari unde proiectul i-a fost prezentat de seful Directiei Regionale Drumuri si Poduri Constanta, Jean Paul Tucan, care este si candidatul PNL la primaria Navodari. Ministrul Transporturilor a parcurs cu greu drumul dinspre Bucuresti spre litoral, luand in piept toate blocajele in trafic pe care le-au simtit si romanii zilele acestea pe drumul spre mare.

El a declarat ca drumul expres Litoral-Delta va fluidiza traficul din statiunea Mamaia si va face legatura de la Centura Ovidiu-Agigea, prin Navodari, Corbu, Sacele, Mihai Viteazu, iar in faza a doua va pleca de la Mihai Viteazu pana in Delta Dunarii, la Dunavat.

Orban a precizat ca valoarea proiectului se va stabili dupa intocmirea studiului de fezabilitate in functie de indicatorii tehnico-economici care vor fi aprobati in iulie-august. Lucrarile de executie vor fi demarate la jumatatea lui 2009, iar ministrul transporturilor a adaugat ca investitia va fi inclusa in bugetul pe anul viitor.

Ludovic Orban a mai declarat ca autostrada Cernavoda-Constanta va deveni o prioritate. "Am facut aproape o ora pe tronsonul Cernavoda-Constanta, distanta pe care am parcurs-o, de 160 de kilometri de la Bucuresti la Cernavoda, am parcurs-o intr-un timp mai scurt decat de la Cernavoda la Constanta si, din acest motiv, prioritar este proiectul de autostrada Cernavoda-Constanta", a spus Orban.

Proiectul Cernavoda-Constanta se afla in prezent in faza de precalificare si analiza a ofertelor, iar in urmatoarele trei saptamani se vor decide firmele care vor intra in faza finala de calificare.

El a adaugat ca la fel de importanta este si realizarea centurii Constantei, care va avea profil de autostrada. Pe 7 mai se va face deschiderea ofertelor pentru ultima faza, iar dupa o luna si jumatate va fi desemnata firma care va cistiga executia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (8)