Oameni care au ajuns faimosi dupa ce au fost dati afara

Miercuri, 31 Decembrie 2008, ora 06:50

3323 citiri

Cand esti data afara de la locul de munca, in general este o experienta traumatizanta si oribila. Nu trebuie insa sa fie una fara urmari pozitive.

Publicatia Forbes a intocmit, spre exemplu, o lista de sase persoane care au fost date afara de la locul de munca, au invatat din aceasta experienta si au ajuns sa aiba succes si faima.

George Foreman a fost concediat dintr-o slujba de caraus de mobila, si aceasta situatie l-a suparat atat de tare incat nici macar nu a avut curaj sa povesteasca familiei ce i s-a intamplat.

Acest eveniment neplacut l-a eliberat totusi de o slujba fara perspective, iar Foreman a decis sa urmeze o cariera in box, in urma careia a ajuns campion mondial. In continuare insa ii lipseste camasa cu blazon care i-ar fi fost oferita daca ar fi fost promovat la locul de munca.

Tony Hawk, care s-a remarcat prin faptul ca se foloseste de skateboard ca nimeni altul, a fost dat afara, la un moment dat, de pe platoul de filmare al peliculei Police Academy 4. El a ajuns sa considere ca a castigat o "medalie de onoare fiind demis dintr-o comedie atat de penibila".

Dupa ce a fost concediat, actorul "de voce" Billy West si-a gasit o slujba la binecunoscutul realizator de emisiuni radiofonice Howard Stern, care i-a lansat cu adevarat cariera.

Sue Grafton, scriitoare de romane de aventura, a descoperit, dupa ce si-a pierdut locul de munca, "doua lucruri despre mine insami: unu, ca nu sunt jucatoare in echipa. Doi, nu sunt fair play". Asa ca si-a ales meseria solitara de romanciera si a devenit faimoasa.

Stan Lee a decis ca "nu voi mai fi niciodata un surub nevazut intr-o masina", tot dupa ce a fost concediat, si a ajuns pana la urma sa daruiasca lumii povestea Omului Paianjen si a celor Patru Fantastici.

Cand a fost data afara, Bill Nye si-a dat seama ce mult ii placea munca pe care o facea: repararea bicicletelor. Asa ca s-a inscris la o scoala de inginerie si a ajuns sa prezinte, la televiziunea nationala, un show despre stiinta si aplicatiile sale concrete. Ce a invatat? "Cand esti angajat nu inveti nimic. Asta se intampla abia atunci cand esti dat afara".

Maria Ionescu

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu