Contrarevolutia de la Bucuresti: In anul 2020, Romania va avea o economie de anii 90

Autor: Petrisor Peiu

Duminica, 03 Noiembrie 2019, ora 18:18

50671 citiri

Aproape 5 milioane de romani au plecat din tara sa munceasca in strainatate in exodul voluntar de cele mai mari proportii din istoria Europei. Patru din zece romani cu studii superioare sunt in afara granitelor. De ce? Simplu, iata cum arata tabloul general al salariilor medii din Uniunea Europeana in anul 2018:

Sursa: AICI

Salariul mediu net lunar din Romania a fost anul trecut de 565 euro, penultimul din UE. In Ungaria a fost de 635 euro, in Polonia de 781 euro, iar in Cehia de 873 euro. Romanii au plecat sa munceasca in Germania (2.770 euro), in Italia (1.758 euro), in Spania (1.749 euro) sau in Marea Britanie (1.990 euro). Oricat am calcula noi medii ponderate cu puterea de cumparare si oricum am suci-o, romanii pleaca pentru salarii mai bune.

Adevarul este simplu si nu poate fi ascuns sub masa. Dar aceasta hemoragie blestemata de oameni nu se mai opreste si, in plus, nimeni nu face nimic sa o opreasca. Nu este nicidecum adevarat ca aceasta situatie este una datorata grelei mosteniri sau faptului ca suntem departe de Mitteleuropa. Nu, asta se datoreaza exclusiv guvernelor care ne-au condus in ultimii 30 de ani. Guvernelor care au neglijat constant dezvoltarea tarii, modernizarea ei, in favoarea cumpararii voturilor prin iluzia unor mariri de pensii sau salarii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (22)