USR spune că nu votează guvernul Ciucă. „Nu va fi votat nici de toţi parlamentarii PNL. Dacă va trece, va fi cu voturile PSD”

Autor: Alina Toma

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 18:22

2179 citiri

Ionuț Moșteanu, pustător de cuvânt al USR PLUS FOTO Captură

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuş Moşteanu a anunţat, vineri, că USR nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă, el precizând că singura şansă ca acest guvern să treacă este cu susţinerea PSD şi atunci vom avea o guvernare PNL-UDMR-PSD. Moşteanu a arătat că nici măcar toţi parlamentarii PNL nu vor vota acest Executiv, pentru că parlamentarii lui Ludovic Orban nu sunt de acord cu acest guvern, după demisiile din grupuri.

”USR a luat act de decizia PNL de a veni cu un guvern minoritar în Parlament. USR nu va vota acest Guvern minoritar, aşa cum am spus în nenumărate rânduri. USR doreşte refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR”, a spus Moşteanu.

El a arătat că, prin această decizie a PNL, criza se va prelungi. ”Dacă acest guvern va trece, va trece prin voturile PSD şi vom avea un guvern PNL-UDMR-PSD”, a mai spus Moşteanu, arătând că acest guvern nu va fi votat nici măcar de toţi parlamentarii PNL, după demisiile din grupurile parlamentare a apropiaţilor lui Ludovic Orban.

El a mai arătat că, dacă PNL avea vreun plan pentru refacerea coaliţiei, flexibiliza mandatul şi se aşezau la masă pentru negocieri. ”Astăzi, avem o decizie clară a PNL, de a merge cu un guvern minoritar”, a mai afirmat Ionuţ Moşteanu.

Reprezentantul USR a precizat că PNl trebuie să vină cât mai repede cu acest guvern la vot, pentru a nu mai prelungi criza politică.

”Probabil au discutat cu PSD şi au avut o înţelege pentru susţinerea acestui guvern minoritar PNL-UDMR”, a explicat Moşteanu faptul că liberalii nu au dorit să flexibilizeze mandatul pentru a reface coaliţia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (4)