Scapa Liviu Dragnea de condamnare? Un avocat anunta prima contestatie in anulare in dosarul Angajarilor fictive

Autor: Ionel Stoica

Vineri, 11 Octombrie 2019, ora 13:26

9947 citiri

Foto: Marian Ilie/Mediafax/Hepta.ro

Unul dintre avocatii care intra in procesul Angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman, Adrian Toni Neacsu (foto stanga), urmeaza sa depuna saptamana viitoare o contestatie in anulare in acest caz.

Este vorba de dosarul in care fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu.

Toni Neacsu este aparatorul Olgutei Sefu, fost director executiv adjunct la Protectia Copilului Teleorman, care a fost condamnata la o pedeapsa de 1 an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de 3 ani, pentru fals intelectual.

Contestatia in anulare este o cale extraordinara de atac, iar unul dintre motivele pentru care poate fi depusa este cel potrivit caruia "instanta nu a fost compusa potrivit legii."

Avocatul a explicat pentru Ziare.com ca motivele contestatiei in anulare sunt legate de modul in care au fost trase la sorti completurile de 5 judecatori.

"Deciziile Colegiului de Conducere a Inaltei Curti trebuiau publicate in Monitorul Oficial, deoarece sunt acte normative, ele au fost doar postate pe pagina de Internet a instantei," explica Toni Neacsu.

El face trimitere la motivarea data publicitatii de Curtea de Apel Bucuresti, care a anulat din acest motiv, pe 2 octombrie, o hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii si doua hotarari ale Colegiului de Conducere a Inaltei Curti, care vizau organizarea tragerilor la sorti ale completurilor de 5 judecatori.

Iata decizia - Curtea de Apel Bucuresti motiveaza in timp record o decizie favorabila lui Liviu Dragnea

"Caz evident de contestatie in anulare"

Intr-o postare pe Facebook, Toni Neacsu explica intreaga situatie si anunta demersul pe care il va face la Inalta Curte. Potrivit acestuia, CCR a stabilit ca si hotararile Colegiului de conducere a Inaltei Curti in ce priveste completurile de 5 sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ si ar fi trebuit publicate in Monitorul Oficial.

"Potrivit instantei de contencios administrativ, hotararile anulate sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ care, pentru a produce efecte, trebuiau obligatoriu publicate in Monitorul Oficial.

Potrivit art 11 alin 1 din Legea nr. 24/2000, actele administrative cu caracter normativ intra in vigoare doar de la momentul publicarii lor in Monitorul Oficial, pana atunci ele neexistand juridic si neputand produce nici un efect.

Ca totul sa fie frumos pana la capat, Curtea Constitutionala insasi (Decizia nr 685/7 noiembrie 2018, par. 127 si 142) stabileste ca hotararile Colegiului de conducere a ICCJ in ce priveste completurile de 5 sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ.

Concluzia e simpla, completurile de 5 judecatori de la ICCJ pentru anul 2019 nu sunt constituite in baza legii, caz evident de contestatie in anulare.

Pana la solutionarea contestatiilor in anulare pe care le voi depune pentru clientii mei, ironia va face sa incerc sa fiu partener de sustineri juridice (prin interventie desigur) cu d-na Camelia Bogdan, in cadrul solutionarii recursului declarat de ICCJ impotriva deciziei CAB."

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (12)