Ponta si Dragnea: Nu sustinem o noua suspendare

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 19:40

2979 citiri

Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea au declarat, la scurt timp dupa ce Dan Voiculescu a cerut o noua suspendare a presedintelui, ca nu sustin o astfel de actiune politica.

"Cred ca Romania are nevoie de stabilitate. Mai e un an de zile. O sa rezistam", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Realitatea TV.

Victor Ponta sustine, la randul sau, stabilitatea statului roman.

"Nu vom asista la o noua suspendare. Obligatia mea este de a oferi stabilitate tarii", a spus premierul joi seara.

Voiculescu il acuza pe Basescu ca a influentat Justitia in cazul Papici si cere o noua suspendare

Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, a vorbit din nou despre o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu.

"Traian Basescu a incalcat din nou, grav, Constitutia, incercand sa influenteze direct Justitia din Romania. El a declarat public ca a avut o discutie telefonica cu procurorul Tiberiu Nitu pe marginea revocarii lui Lucian Papici de la DNA, intervenind in favoarea acestuia", acuza Dan Voiculescu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Dan Voiculescu spune ca, in aceste conditii, ar fi firesc ca majoritatea parlamentara sa initieze o procedura de suspendare.

"Abdicand de la prevederile art.1 alin.4 din Constitutie, care consacra separatia puterilor in stat, Traian Basescu a incalcat legea suprema. In aceste conditii grave, in care Basescu insusi isi admite interventiile pe langa procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentara sa initieze o noua procedura de suspendare a presedintelui pentru incalcarea grava a Constitutiei", mai transmite omul de afaceri.

Reactia lui Dan Voiculescu vine dupa ce un mare scandal s-a creat pe scena publica in jurul demiterii unui procuror de la DNA. Lucian Papici, seful Sectiei I din DNA, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Nitu. Papici este chiar procurorul de caz al vicepremierului Liviu Dragnea.

Informatia a fost confirmata de oficiali ai Parchetului Instantei Supreme. Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmarirea penala in dosarul referendumului in care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

In vreme ce Victor Ponta a sustinut legitimitatea acestei miscari, Traian Basescu a contestat-o.

A.C.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (13)