PNL, reactie total opusa PSD pe trimiterea in judecata a lui Dragnea

Autor: Lucian Lumezeanu

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 16:09

4100 citiri

Partidul National Liberal a transmis un punct de vedere foarte scurt si rezervat in privinta trimiterii in judecata a vicepremierului Liviu Dragnea, pentru fraudarea referendumului, fara atacurile la adresa procurorilor pe care le-a avut premierul Victor Ponta, care e presedintele PSD.

"PNL e consecvent, justitia trebuie sa-si urmeze cursul firesc si sa se pronunte si in acest caz", a spus deputatul Cristina Pocora pentru Ziare.com.

De remarcat e faptul ca PNL a avut o pozitie total diferita de cea a PSD, care, prin vocea lui Victor Ponta, a lansat un atac dur la adresa procurorilor, pe care ii acuza ca au facut un dosar politic.

Ponta, despre trimiterea in judecata a lui Dragnea: Nici vorba sa-l demitem din Guvern

"Nici vorba sa-l demitem din functia de vicepremier. Ar insemna sa luam functiile celor 7,4 milioane de romani care au votat impotriva lui Basescu la referendum", a declarat Ponta, subliniind, inca o data, ca singura "vina" a lui Dragnea a fost sa-i indemne pe oameni sa iasa la vot.

"Este un dosar politic, facut impotriva celor 7,4 milioane de romani catre au votat la referendum impotriva lui Traian Basescu. Ni s-a spus clar ca vom avea dosare politice. In fata instantei o sa prezint refuzul procurorului de a ancheta cazul de a ne audia pe cei care stiam despre ce este vorba", a comentat Ponta.

Liviu Dragnea, trimis in judecata

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis in judecata, de catre procurorii DNA, luni, pentru tentativa de frauda la referendum.

Dragnea este acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (11)