Una din cinci femei este ingrozita de vizita la dentist

Autor: Alex Duma

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 10:20

1194 citiri

Desi tehnicile folosite de dentisti au evoluat foarte mult si marea majoritate a procedurilor sunt in prezent nedureroase, una din cinci femei inca este ingrozita de vizita la denstist, dezvaluie un sondaj recent.

Unele femei sufera de o anxietate extrema, ceea ce impune sedarea chiar inainte de un control de rutina, dezvaluie Daily Mail. Mai bine de jumatate dintre femeile chestionate, 54%, sunt agitate, chiar nervoase cu o zi inainte de o vizita la dentist, iar 57% spun ca sunt de-a dreptul inspaimantate cand asteapta sa intre in cabinet.

Aproximativ 19% dintre femei sufera de anxietate extrema, astfel incat unele nu isi fac niciodata programare la dentist. Numarul femeilor care au o astfel de fobie este dublu fata de cel al barbatilor - 10%. Specialistii spun insa ca numarul barbatilor e la fel de mare, doar ca acestia sunt mai putin dispusi sa recunoasca.

Sondajul a mai aratat ca 39% dintre barbati sunt nervosi si anxiosi cu o zi inainte de programare, in timp ce 42% admit ca sunt speriati in sala de asteptare. Sondajul a fost realizat pe mai bine de 11.000 de oameni, barbati si femei din Marea Britanie.

Sondajul a mai aratat ca numai 39% dintre britanici nu merg la dentist regulat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu