Un designer francez duce Coloana Infinitului in tocurile de pe podiumurile pariziene

Autor: Adriana Toma

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 22:12

3096 citiri

Foto: AFP

Designerul de moda francez Philippe Guilet, vrajit de bogatia culturala a Romaniei, a pregatit pentru inceputul anului 2012 o colectie cu motive etnice romanesti, care va fi prezentata pe cat-walkurile pariziene.

Philippe Guilet a transpus arta romaneasca intr-o colectie de moda pe care a numit-o "100%.RO" si care, printre altele, include pantofi cu toc creati dupa modelul Coloanei Infinitulului a lui Constantin Brancusi, relateaza AFP.

Hainele, ce prezinta motive etnice romanesti, au fost create in culori vibrante, intocmai ca sa contracareze o parte din etichetarile negative care au fost atribuite Romaniei, nu de putine ori caracterizata drept o tara post-comunista banala cand, de fapt, este un amestec care a luat nastere in urma topirii influentelor latine, balcanice, unguresti, slave si tiganesti, mai scriu cei de la AFP.

Asadar, cojocul romanesc si bunditele din piele de oaie brodate manual l-au inspirat pe designer sa creeze un mantou, un deux-pieces din piele de oaie intoarsa, o rochie si bolerouri.

Margelele maramuresene au fost transformate in rochii, fuste si bluzoane ce nu-si pierd feminitatea, iar oul incondeiat de Paste se regaseste intr-o rochie din piele si o capa cu blana de vulpe.

In colectie si-a facut loc si o bundita traditionala, care nu a fost deloc modificata de Philippe. Totul este autentic romanesc, dar vazut prin ochii unui francez, care a trait patru ani pe meleaguri mioritice dupa o cariera in care a colaborat cu Jean Paul Gaultier si Karl Lagerfeld.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)