Monstru marin de peste patru metri, adus la mal in Noua Zeelanda (Foto)

Joi, 30 August 2018, ora 06:55

16729 citiri

Foto: Facebook/OCEAN HUNTER Spearfishing & Freediving Specialists

Trei frati care plecasera sa inoate pe coasta sudica a Noii Zeelande, in dreptul Wellingtonului, au dat peste ceva unic: un monstru marin lung de 4,2 metri.

Nevertebrata, despre care s-a confirmat ulterior ca este un calmar, a fost gasita pe mal, fara viata, arata Live Science. Pentru ca stiau ca nimeni n-o sa-i creada cand vor povesti despre dimensiunile acesteia, cei trei s-au pozat cu dihania. Desi Daniel, Jack si Matthew Aplin sunt niste barbati cu o statura impresionanta, pe langa calmar par niste pitici.

Cei trei au postat online fotografiile, care in scurt timp s-au viralizat. Au anuntat si Departamentul de Conservare din Noua Zeelanda, care a confirmat ca monstrul e un calmar din specia Architeuthis dux, ai carei reprezentanti pot ajunge si pana la 5 metri.

Desi greu de imaginat, mai exista o specie de calmari, Mesonychoteuthis hamiltoni, care poate ajunge pana la 10 metri. Despre ambele se stiu foarte putine lucruri, pentru ca rareori pot fi observate, in viata sau nu.

Monstrul a fost predat biologilor, care ii vor face o autopsie. Cauza mortii sale nu este cunoscuta, pe corpul sau neexistand semnele vreunei traume.

A.P.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)