Gradinaritul alaturi de copilul tau

Autor: Alina Bardas

Marti, 30 Iunie 2009, ora 19:44

1277 citiri

Foto: ziggityzoom.com

Carui copil nu ii place oare sa se joace si sa scormoneasca in pamant? Mai ales cand au si ustensilele necesare, cei mici sunt cu adevarati preocupati sa "exploateze" o bucatica de pamant.

Pentru a face o activitate in aer liber, pentru a se distra, dar si pentru a invata sa se bucure de plante, cel mai bine este sa ii introduci pe cei mici in ... gradina.

Gradinaritul alaturi de micutul tau poate deveni o adevarata placere, daca urmezi cateva din sfaturile ziggityzoom.com.

1. Pentru inceput, alege cu ce plante vrei sa-ti infrumusetezi gradina si verifica ghidul de plantare care se afla pe partea din spate a fiecarui pachet de seminte.

2. Alege o locatie insorita pentru plantele voastre. Soarele ii va prinde bine si copilului.

3. Pune-l pe micut sa te ajute facand mici santuri in pamant, in zona in care vrei sa plantezi. Pentru el va fi o adevarata placere sa se murdareasca cu pamant. Daca aveti rasaduri, poate sa puna chiar cu manuta lui florile. Cu siguranta va fi foarte entuziasmat.

4. Pentru ca o planta sa creasca frumos, ea trebuie udata zilnic. Da-i aceasta responsabilitate copilului, chiar daca tu va trebui sa-i amintesti zi de zi de acest lucru.

5. Bucura-te de rezultatele muncii tale alaturi de copil explicandu-i ce inseamna plantele, ce inseamna viata. Nu te mira cand va incepe sa-si manance toate legumele din farfurie - doar el le-a plantat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu