Guvernul da 500 de euro pe luna pentru fiecare asistat social angajat: Nu-i mai sprijinim pe cei care pot munci, dar nu vor (Video)

Autor: Alexandra Sandru

Marti, 19 Iunie 2018, ora 19:17

28324 citiri

Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, marti, ca Guvernul PSD-ALDE schimba strategia si nu-i mai sustine pe cei care au putere de munca, dar prefera sa stea pe ajutoare sociale si somaj. In schimb, ii va recompensa pe oamenii de afaceri care in angajeaza.

Mai exact, Olguta Vasilescu a anuntat ca a trimis deja spre avizare un proiect de ordonanta de urgenta, care prevede ca cei care angajeaza someri, persoane care traiesc din ajutoare sociale, tineri absolventi sau pe cei aproape de varsta de pensionare vor primi, de la stat, 500 de euro pe luna.

"Viziunea Ministerului Muncii merge de acum inainte pe o alta linie, de a nu-i mai sprijini pe cei care au capacitatea de munca, dar nu vor sa o faca. Motiv pentru care ne-am gandit sa ii sprijinim pe toti din mediul de afaceri care vor sa faca angajari in perioada urmatoare.

In acest sens, statul va plati 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar, angajatorilor care incadreaza someri si beneficiari de ajutor social, pentru fiecare din aceste persoane, pentru o perioada de pana la 5 ani, in functie de categoria din care viitorii angajati fac parte.

Sumele vor fi oferite pentru angajarea de tineri absolventi de orice fel de forma de invatamant: scoli profesionale, invatamant gimnazial sau liceal, tineri greu angajabili, marginalizati, ucenici, indiferent de varsta, stagiari, adica absolventi de studii superioare, persoane cu handicap si care se afla in prag de pensionare", a spus Olguta Vasilescu, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (14)