Țara în care oamenii s-au trezit cu o zi liberă stabilită la miezul nopții, în regim de urgență. Care e motivul

Autor: Teodor Serban

Luni, 29 Mai 2023, ora 18:03

2490 citiri

Letonia a luat bronzul la Campionatul Mondial

Letonii s-au trezit pentru a merge la muncă luni dimineaţă, însă pentru a constata că nu mai era nevoie. Parlamentul s-a reunit la miezul nopţii pentru a declara o zi de sărbătoare, după ce echipa naţională de hochei pe gheaţă a obţinut cel mai bun rezultat la campionatul mondial, medalia de bronz, notează The Guardian.

Letonia, unde hocheiul este extrem de popular, a găzduit campionatul mondial masculin împreună cu Finlanda, iar victoria cu 4-3 în prelungiri în faţa Statelor Unite, pentru medalia de bronz de duminică, a fost primită cu urale şi mare bucurie.

Un avion care aducea echipa acasă din Finlanda a zburat luni la joasă altitudine deasupra centrului capitalei Riga pentru a saluta miile de fani care se adunaseră pentru a întâmpina echipa.

Duminică, la miezul nopţii, membrii parlamentului, care purtau tricouri roşii şi albe ale echipei naţionale, s-au reunit pentru o sesiune de 10 minute pentru a declara în unanimitate sărbătoarea.

Aceasta a fost "pentru a consolida succesul semnificativ al sportivilor letoni în memoria socială a societăţii", potrivit iniţiatorilor proiectului de lege.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (1)