Sportivul român care a purtat la gât medalia de aur a Ungariei la JO 2022. Cum a fost umilit la noi în țară: fără bani, a livrat pizza și s-a angajat zugrav

Autor: Teodor Serban

Marti, 15 Februarie 2022, ora 12:48

10424 citiri

Emil Imre îl felicită pe Shaoang Liu pentru medalia de aur de la Beijing

Sportivul de origine chineză Shaoang Liu a adus Ungariei primul titlu olimpic la Jocurile de iarnă de la Beijing, duminică, în proba masculină de 500 m din concursul de short track (patinaj viteză pe cursă scurtă).

Pentru Liu (23 ani), al cărui tată este chinez, a fost a treia medalie câştigată la JO 2022, după cele de bronz de la 1.000 m şi ştafetă mixtă.

Printre persoanele aflate în staff-ul tehnic al medaliatului cu aur de la JO 2022 se numără și un român de etnie maghiară, Emil Imre (25 de ani), care se ocupă cu pregătirea corespunzătoare a patinelor de concurs la lotul Ungariei. Drept recompensă, Shaoang Liu i-a oferit lui Imre bucuria de a purta la gât distinția supremă cucerită la Beijing.

Emil Imre sete cel care a ales să părăsească România cu un imens scandal, după ce a adus țării noastre o medalie de aur la FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European), în 2013, la short track pe 1.000 de metri.

Pentru că a fost ignorat de conducătorii sportului din România, Imre a declarat la acea vreme că e nevoit să trăiască cu salariul minim pe economie, drept pentru care a fost obligat să-și găsească alte joburi, ajungând astfel să livreze pizza și să se angajeze ca zugrav.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)