Tiriac da de pamant cu un fost tenismen: Pe vremea mea, jucam si intr-un picior, si fara picioare

Autor: Florin Necula

Luni, 02 Mai 2016, ora 15:48

6814 citiri

Foto: Hepta.ro

Fostul tenismen Ion Tiriac, care detine turneul de la Madrid, a dezvaluit cum un fost mare jucator l-a dezamagit, in 2002, chiar inainte de finala cu Andre Agassi.

In acel an s-a desfasurat prima editie a turneului, insa finala masculina nu a mai avut loc, pentru ca cehul Jiri Novak s-a retras cu putin timp inainte de startul acesteia, invocand probleme la un picior.

"Un tip precum cehul... Novak, nu l-am mai vazut niciodata de atunci", si-a amintit Tiriac, intr-un interviu pentru El Mundo.

"A ajuns in prima sa finala a unui turneu din aceasta categorie. Cu cine? Cu Agassi. Si cu 20 de minute inainte spune: 'Nu pot, pentru ca ma doare un picior'.

Eu sunt din alta generatie, dar noi jucam intr-un picior, in doua picioare, fara picioare... Nu imi amintesc pe vremea mea ca un jucator sa nu dispute o finala. In prezent, sportul este o afacere de trilioane. De asta spun ca sportivul trebuie sa fie mult mai profesionist decat cineva care lucreaza intr-un birou sau care munceste, pentru ca are o responsabilitate enorma.

Joaca in fata a 14.000 de persoane care il vad in direct si a 55 de milioane de telespectatori din 180 de tari. Exista o responsabilitate morala", sustine Ion Tiriac.

Jiri Novak, s-a retras in anul 2007, la 32 de ani. Are 7 titluri ATP in palmares si o semifinala la Australian Open, in 2002, ajungand pana pe locul 7 mondial in acelasi an.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)