Consortiul Korea Nuclear vrea sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 08:15

1977 citiri

Foto: Romania Libera

Reprezentantii consortiului Korea Nuclear si-au reafirmat luni decizia de a participa la proiectul de construire a reactoarelor 3 si 4 Cernavoda in cadrul unei intalniri cu ministrul Economiei, Ion Ariton.

"Reprezentantii consortiului (Korea Nuclear - n.r.) si-au exprimat din nou decizia ferma de a participa la proiect prin achizitionarea de actiuni la compania de proiect EnergoNuclear SA si prin investitii in construirea reactoarelor 3 si 4 Cernavoda.

Ministrul Ion Ariton le-a multumit oaspetilor coreeni pentru promptitudinea cu care au raspuns invitatiei de a reveni in Romania pentru continuarea discutiilor si si-a exprimat speranta ca partea coreeana va deveni parte a proiectului romanesc", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

Intalnirea de luni a avut loc in urma discutiilor initiale avute de ministrul Ion Ariton cu reprezentantii consortiului in ianuarie 2011. Decizia partii coreene de a participa la proiectul de la Cernavoda a fost comunicata partii romane la sfarsitul lunii august a acestui an, printr-o scrisoare de intentie adresata ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. In cadrul scrisorii, compania isi declara intentia ferma de a achizitiona actiuni ale companiei EnergoNuclear SA, care dezvolta proiectul Reactoarelor nucleare 3 si 4 Cernavoda.

Delegatia care s-a intalnit luni cu ministrul roman al Economiei a fost formata din Chung Si Woo, presedinte BKB CO. Ltd., lider al consortiului, Won Woo Lee, presedinte Dong Gwang Heavy Tech, Seok Jin Ahn, director Hyundai-Rotem, Taek Jin Jeong, director Kepco-KPS si Han Keun An, manager general Kepco-KPS.

Companiile GDF Suez, Iberdrola si RWE Power au anuntat, in luna ianuarie 2011, la intalnirea companiilor semnatare ale Acordului Investitorilor, ce vizeaza construirea reactoarelor 3 si 4 de la Centrala Nucleara de la Cernavoda, retragerea din acest proiect, din motive ce tin de strategia fiecarei companii.

Companiile ramase in proiect, Nuclearelectrica, Arcelor Mittal si Enel, si-au reafirmat decizia de a continua proiectul.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (1)