Google a prezentat prima sa tableta, Nexus 7. Cum arata si cat va costa?

Joi, 28 Iunie 2012, ora 11:45

2552 citiri

Foto: Arhiva

Google a prezentat, miercuri, la San Francisco, prima sa tableta, Nexus 7, disponibila la pretul de 199 de dolari, facandu-si debutul pe o piata estimata la 66,4 miliarde de dolari, dominata de jucatori consacrati precum Apple si Amazon.

Tableta va rula cea mai recenta versiune a sistemului de operare Android, denumit Jelly Bean si are un ecran de 7 inchi, cu rezolutie 1.280X800. Nexus 7 are procesor quad-core Tegra 3 de 1,3 GHz, 1 GB de RAM si camera frontala de 1,2 MP. Browserul instalat este Google Chrome, informeaza Bloomberg.

Cu aceasta ocazie, Google a prezentat si dispozitivul in forma de sfera Nexus Q, care reda streamingul de muzica si filme de pe alte dispozitive, precum sisteme audio sau televizoare.

Nexus 7 va fi disponibila incepand cu luna iulie si este realizata in parteneriat cu compania taiwaneza Asus. Primele tari care vor beneficia de Nexus sunt SUA, Marea Britanie, Canada si Australia.

Piata tabletelor a ajuns anul acesta la 118,9 milioane de unitati, potrivit Gartner Inc. Aproape jumatate din piata este de dominata de iPad-ul de la Apple, iar Google va concura din aceasta toamna cu nou jucator serios, Microsoft Surface.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)