Cum profita hackerii de pe urma tragediilor umanitare - Interviu

Autor: Paul Barbu

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 12:59

3695 citiri

Foto: Ziare.com

Aproape toata lumea stie ca hackerii se folosesc, in general, de evenimente majore pentru a intra in posesia unor informatii pe care mai apoi sa le exploateze. Nici cand vine vorba de a obtine bani direct de la victime nu se dau la o parte. Cele mai recente exemple sunt date de tragedia din Japonia si moartea actritei Elizabeth Taylor.

In general, site-urile de socializare precum Facebook sau Twitter reprezinta o sursa foarte buna din care se poate merge catre o adresa capcana. Link-uri care te indruma spre anumite site-uri pentru a dona bani sunt cele care trebuie evitate, mai ales ca autoritatile pun la dispozitie conturi speciale pentru a face donatii in diferite parti ale planetei.

Intr-un interviu oferit in exclusivitate pentru Ziare.com, Teodor Cimpoesu, managing director Kaspersky Lab Romania si Bulgaria, ne-a vorbit despre pericolele pe care le putem intampina atunci cand dorim sa facem o fapta buna, precum donatul banilor pentru o cauza nobila, cum ne protejam de asa ceva si ce cai trebuie sa urmam daca suntem pusi pe fapte de bine.

Care ar fi un prim sfat pe care l-ati da celor care intra pe anumite site-uri care par sigure?

Ce trebuie retinut este faptul ca astfel de site-uri infectate sunt identificate in perioade relativ scurte de timp de catre Facebook sau Twitter, de exemplu, daca sunt transmise link-uri spam catre ele prin intermediul acestor canale si semnalizate pentru a fi blocate. La fel procedeaza si companiile de securitate informatica - site-urile sunt semnalizate imediat ce au fost descoperite, urmand ca apoi sa fie "date jos" de pe server-ul care le hosteaza. Grave sunt, insa, si mesajele spam primite pe mail de catre utilizatori.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu