A murit "parintele SMS-ului"

Marti, 30 Iunie 2015, ora 20:35

5510 citiri

Foto: Captura Youtube/reto2030

Finlandezul Matti Makkonen, supranumit "parintele SMS-ului", dupa ce a contribuit la popularizarea la scara mondiala a mesajelor in forma scurta expediate de pe telefoanele mobile, a murit la varsta de 63 de ani.

Matti Makkonen a devenit celebru si a primit titulatura de "parinte al SMS-ului" dupa ce a dezvoltat ideea de crea un serviciu de expediere de mesaje prin intermediul retelelor de telefonie mobila.

In ciuda popularitatii astfel dobandite, savantul finlandez spunea adeseori ca nu el a fost acela care a inventat acea tehnologie.

In 2012, Matti Makkonen declara pentru BBC News - intr-un interviu acordat prin SMS - ca tehnica de expediere de mesaje scrise va continua sa existe, intr-o forma sau alta, pentru totdeauna.

La ceremonia organizata cu ocazia implinirii a 20 de ani de la expedierea primului SMS, Matti Makkonen a spus ca tehnologia aflata la baza acestor mesaje scurte a reprezentat o munca in echipa si ca Nokia a fost compania care a contribuit la popularizarea acestui serviciu, odata cu lansarea pe piata a modelului de telefon mobil Nokia 2010 in anul 1994.

Desi frecventa de utilizare a SMS-urilor a inceput sa scada in ultimii ani, acest serviciu a ramas popular pe plan mondial, iar cateva trilioane de texte scurte sunt expediate in fiecare an de pe telefoanele mobile.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Adauga comentariu