Vladimir Putin a ordonat infiintarea unui minister special pentru Crimeea si Sevastopol

Autor: Alex Varzaru

Luni, 31 Martie 2014, ora 20:00

2437 citiri

Foto: Ria Novosti

Presedintele Vladimir Putin a semnat un decret de infiintare a unui Minister pentru Afacerile din Crimeea, potrivit spuselor premierului Rusiei, Dimitri Medvedev.

Printr-un decret separat, Putin l-a numit pe Oleg Saveliev in functia de titular al noului minister din cadrul guvernului rus, scrie Itar-Tass.

"Cred ca este fezabila formarea unei noi functii federale in cadrul guvernului care sa se ocupe de problemele din Crimeea si Sevastopol. Presedintele rus a sprijinit initiativele Guvernului privind aceasta problema si a semnat doua decrete", a declarat Medvedev.

Premierul rus a marturisit ca integrarea noii provincii in carul Ruiei nu va fi usoara. "Dezvoltarea Republicii Crimeea si a orasului Sevastopol au devenit o prioritate pentru guvern. Nu e niciun secret ca acest lucru cere un mare efort din partea multor structuri guvernamentale pentru a realiza tintele fixate", a spus Medvedev.

Medvedev, care se afla intr-o vizita in Crimeea impreuna cu cea mai mare parte a ministrilor din guvernul rus, i-a rugat pe membri cabinetului sa ajute cat pot noul minister.

Pana sa fie numit ministru, Saveliev, in varsta de 48 de ani, a servit ca viceministru in Ministerul pentru Dezvoltare Economica din august 2008.

Crimeea a fost anexata in martie de catre Rusia, dupa un referendum in care majoritatea locuitorilor din Crimeea s-au pronuntat pentru aceasta solutie, respinsa insa de tarile occidentale.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)