Venezuela: Guaido acuza ca regimul Maduro l-a rapit pe vicepresedintele Parlamentului. Reactia SUA

Joi, 09 Mai 2019, ora 08:14

2949 citiri

Foto: Arhiva Facebook/ Juan Guaido M

Masurile de represiune la adresa politicienilor implicati in tentativa de lovitura de stat impotriva presedintelui venezuelean Nicolas Maduro s-au intensificat, serviciile secrete retinandu-l pe vicepresedintele Parlamentului, Edgar Zambrano.

"Regimul dictatorial l-a rapit pe Edgar Zambrano", a scris pe Twitter liderul Opozitiei si presedintele Parlamentului, Juan Guaido.

Zambrano a fost alaturi de Guaido in timpul incercarilor sale de a orchestra o lovitura de stat. Miercuri noaptea, el a fost retinut de agenti ai serviciilor secrete care l-au transportat in cea mai cunoscuta inchisoare politica din Venezuela - El Helicoide, scrie The Guardian.

"Edgar Zambrano a fost retinut. El a fost unul dintre liderii loviturii de stat", a declarat numarul doi al lui Maduro, Djosdado Cabello, sarbatorind la emisiunea sa televizata si primind aplauzele publicului.

Liderii Opozitiei si membri ai comunitatii internationale au condamnat decizia lui Maduro.

Guaido a afirmat ca Maduro incearca sa divizeze Parlamentul controlat de Opozitie, "dar nu va reusi", a precizat el.

"Nu este o detentie... este o infractiune", a scris pe Twitter jurnalistul venezuelean Ibeyise Pacheco.

Reactia SUA

Departamentul de Stat al SUA a catalogat arestarea lui Zambrano ca fiind 'ilegala', avertizand: "Daca nu va fi eliberat in curand, vor fi consecinte".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Adauga comentariu