Un nou atac american in Irak - cel putin sase persoane au fost ucise

Sambata, 04 Ianuarie 2020, ora 07:13

9746 citiri

Foto: Twitter @SecPompeo

Un nou raid aerian american a avut ca tinta sambata dimineata un comandant al militiilor Hashd al-Shaabi, la nord de Bagdad, potrivit televiziunii de stat, la o zi dupa bombardamentul in care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani, initiatorul acestei coalitii de paramilitari irakieni pro-Iran, transmite AFP, citata de Agerpres.

Cel putin sase persoane au fost ucise si alte trei sunt ranite grav a declarat o sursa a armatei irakiene, citata de Reuters, potrivit Mediafax.

Doua dintre cele trei vehicule care alcatuiau un convoi al militiilor au fost gasite arse. Au fost identificate si sase cadavre incendiate, a afirmat sursa citata. Atacurile au avut loc la ora locala 1:12 am, a adaugat aceasta.

Gruparile paramilitare ale Fortelor Populare de Mobilizare din Irak au anuntat sambata ca un atac aerian care i-a vizat pe luptatorii sai a lovit de fapt un convoi de medici, nu de lideri militari, dupa cum au informat unele medii de presa.

"Surse initiale confirma faptul ca atacul a vizat un convoi de medici apartinand Fortelor de Mobilizare Populare din apropierea stadionului Taji din Bagdad", se arata intr-un comunicat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)