Ucraina a primit prima parte a ajutorului din partea FMI

Autor: Alexandra Sandru

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 12:37

1218 citiri

Ucraina a primit o prima transa de ajutor financiar din partea Fondului Monetar International, din programul de 17 miliarde de dolari.

Marti a fost primita prima transa de 3,2 miliarde de dolari din programul ce se intinde pe durata a doi ani, a transmis banca centrala a Ucrainei, potrivit agentiei Reuters.

Ucraina primeste un ajutor consistent din partea FMI: 17 miliarde de dolari. Rusia a fost de acord

Un purtator de cuvant al bancii a transmis ca mai mult de un miliard de dolari a mers in rezervele de valuta, iar restul in bugetul de stat.

In luna martie, prim-ministrul David Cameron a cerut FMI sa acorde ajutor financiar Ucrainei, pentru a asigura stabilitatea si pentru a ajuta guvernul sa introduca reforme economice esentiale.

Ucraina trebuie sa plateasca datorii externe in valoare de 6 miliarde de dolari, anul acesta, iar oficialii au cerut asistenta financiara din partea FMI in valoare de cel putin 15 miliarde de dolari.

Imprumutul de 17 miliarde de dolari a fost aprobat de FMI pe 30 aprilie, fiind conditionat de o serie de reforme, inclusiv cresterea taxelor si a preturilor la energie, in special pentru populatie, care primeste subventii substantiale.

Seful FMI, Christine Lagarde, a mentionat ca institutia pe care o conduce va verifica periodic modul in care Guvernul de la Kiev isi indeplineste obligatiile asumate.

In martie, Ucraina a marit preturile la gaze cu 50 la suta, pentru a se supune conditiilor Fondului. De asemenea, a fost de acord sa inghete salariul minim.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu