Turcia si Rusia condamna sanctiunile americane impuse Ankarei dupa achizitionarea sistemelor de racheta S-400

Luni, 14 Decembrie 2020, ora 22:19

3472 citiri

Recep Erdogan si Vladimir Putin/Heptaphoto

Turcia condamna ca "nedrepte" sanctiunile impuse de Statele Unite pentru achizitionarea sistemului rus de aparare antiaeriana S-400, transmite DPA.

Turcia va "lua masurile necesare impotriva acestei decizii" si nu se va abtine de la represalii la momentul potrivit, a declarat Ministerul de Externe turc intr-un comunicat.

De asemenea, diplomatia turca a criticat Washingtonul pentru refuzul de a accepta propunerea Ankarei "de a rezolva problema prin dialog si diplomatie".

Si ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat luni ca sanctiunile pe care Statele Unite le-au impus Turciei sunt nelegitime si au aratat aroganta fata de dreptul international, a informat agentia de stiri Interfax, transmite Reuters.

Statele Unite au impus sanctiuni Turciei pentru achizitionarea sistemului rus de aparare antiaeriana S-400 si au vizat Presedintia Industriilor de Aparare, pe presedintele acestei agentii si trei angajati, conform site-ului Trezoreriei SUA.

Finlanda. Contracte de munca false pentru romance, in curierat sau menaj: Munca se "transforma" odata ajunse la Helsinki

Presedintele AUR, George Simion: Avem dreptul la conducerea a doua comisii importante. Ne intereseaza foarte mult Educatia si Justitia

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (14)