Sute de documente apartinand serviciilor iraniene de informatii dezvaluie "vasta influenta" a Iranului in Irak

Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 17:58

3891 citiri

Foto: Arhiva Pixabay.com

Sute de documente apartinand serviciilor iraniene de informatii au fost divulgate si dezvaluie "vasta influenta" a Iranului in Irak, unde manifestantii denunta de mai multe saptamani incompetenta liderilor lor si amestecul, afirma ei, al Teheranului in afacerile interne ale tarii lor, relateaza AFP.

Cotidianul american The New York Times (NYT) si site-ul de investigatie The Intercept scriu luni ca au examinat aproximativ 700 de pagini de rapoarte scrise - majoritatea din 2014 si 2015 - de catre Ministerul iranian al Informatiilor si trimise de catre o sursa anonima a The Intercept.

Sursa a precizat ca vrea "sa arate lumii ceea ce face Iranul in tara (sa),Irakul".

Acesti informatori s-au indreptat atunci catre Iran, oferind informatii despre operatiuni CIA in Irak, in schimbul unor sume de bani, potrivit aceleiasi surse.

NYT si The Intercept prezinta o intalnire, in 2014, dintre un ofiter din cadrul serviciilor irakiene de informatii si un omolog iranian, in orasul irakian Kerbala.

Oficialul irakian a declarat ca seful sau, generalul Hatem al-Makssoussi, i-a cerut sa transmita urmatorul mesaj Iranului: "considerati toate informatiile irakiene ca ale voastre".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (4)