SUA impun sanctiuni fiului presedintelui venezuelean, Nicolas "Nicolasito" Maduro

Vineri, 28 Iunie 2019, ora 21:05

3531 citiri

Foto: captura YouTube / NTN24 Venezuela

Administratia Trump a impus vineri sanctiuni fiului presedintelui venezuelean, Nicolas "Nicolasito" Maduro (29 de ani), pentru a intensifica presiunile asupra lui Nicolas Maduro, a anuntat Trezoreria SUA, potrivit Reuters.

Fiul lui Maduro (foto) a fost implicat in propaganda si cenzura impusa de guvernul de la Caracas, a profitat de pe urma mineritului din Venezuela, si ajutat la presiunea asupra armatei pentru a interzice intrarea in tara a ajutoarelor umanitare, a transmis departamentul.

Noile sanctiuni sunt ultimele incercari din ultimele sase luni pentru a-l determina pe MAduro sa se dea la o parte de la conducerea Venezuelei, a carui realegere a fost catalogata ca fiind ilegitima de catre Statele Unite, precum si de majoritatea statelor Occidentale.

"Maduro mizeaza pe fiul sau Nicolasito si pe sustinatorii regimului sau pentru a mentine monopolul asupra economiei si pentru a suprima poporul venezuelean", a declarat secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin.

"Trezoreria va continua sa sanctioneze rudele complice ale regimului ilegitim care profita de pe urma coruptiei lui Maduro", a adaugat Mnuchin.

Presedintele Donald Trump si-a aratat sprijinul pentru liderul opozitiei Juan Guaido, seful Adunarii Nationale, care a invocat in ianuarie Constitutia din Venezuela pentru a se autoproclama presedinte interimar.

Maduro, care este sustinut de Rusia, China si Turcia, si-au mentinut sprijinul armatei si a altor institutii, si l-a numit pe Guaido marioneta Washingtonului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Adauga comentariu