Siria: Regimul Assad intentioneaza sa foloseasca armele chimice

Autor: Ana Ilie

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 11:45

2644 citiri

Regimul sirian intentioneaza sa utilizeze "in ultima instanta" armele chimice impotriva propriului popor, a declarat fostul sef al arsenalului chimic din Siria.

Generalul Adnan Sillu a dezertat din armata siriana in urma cu trei luni, dupa ce a luat parte la discutii la nivel inalt cu privire la utilizarea armelor chimice impotriva luptatorilor rebeli si a civililor, scrie Hindustan Times.

"Era o discutie serioasa cu privire la utilizarea armelor chimice, inclusiv cum le vom folosi si in ce zone. Am discutat asta in ultimul raport - spre exemplu daca regimul ar pierde controlul unei zone importante precum Alep", a povestit acesta. Intalnirea ar fi avut loc la centrul sirian pentru arme chimice, aflat la sud de Damasc.

Sillu a marturisit ca discutia despre arme chimice a fost "ultima picatura" ce a condus la dezertarea sa. El este convins ca Assad va recurge la armele chimice daca va fi nevoit.

Comentariile acestuia survin dupa ce presa germana a relatat, marti, ca armata siriana a testat un sistem de livrare a armelor chimice.

Mai mult, Sillu a povestit ca regimul sirian a luat in considerare livrarea de arme chimice gruparii militante Hezbollah, din Liban, pentru a fi utilizate impotriva Israelului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (6)